Можете да подкрепите финалистите в социално-отговорната инициатива Промяната до 9 ноември

Николета Попкостадинова е един от петимата финалисти в инициативата Промяната, където представя проекта си за онлайн платформа за сексуално образование на деца. Повече за идеята тя разказва в репортаж на Ева Костова за „Събуди се” по Нова.

„Онлайн платформа, която да бъде разделена на две части. В едната част да има всичко от А до Я като речник за сексуалното здраве”, обяснява Николета Попкостадинова и добавя: „Струва ми се добра идея, защото някои хора ги е срам да говорят с родителите си на тази тема и ще могат да видят в сайта какво означават понятията”.

Овен как да преодолеят срама, децата ще могат да научат как да се предпазят и какво да правят, ако се съмняват, че имат проблем. Платформата ще бъде предназначена за младежи до 18-годишна възраст и ще поднася информацията на разбираем за тях език.

Ако победи в Промяната, Николета предвижда да отдели в платформата и място за въпроси, на които да отговарят едни от най-добрите специалисти в областта. Повече по темата гледайте във видеото.

До края на деня на 9 ноември (неделя) на официалната страница на инициативата всеки може да гласува за идеите на петимата финалисти, които имат за цел да подобрят живота на децата и младите хора.