Тео и Емо спечелиха инициативата на Нова с интересен проект за IT клубове във Враца

Броени дни след като компютърните специалисти Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов бяха обявени за победители в социално-отговорната инициатива на Нова и фондация Reach for Change - Промяната, се срещаме отново с тях.

Техният проект е да създадат IT център и IT общност в родния си град Враца. „Искаме да дадем възможност на младите да имат предизвикателна, добре платена работа в родния ни град и виждаме най-добра възможност за това в IT сферата”, каза преди време Емилиян Кадийски. 20 дни по-късно мечтата на двете момчета вече е реалност.

„В България има млади хора, които са изключително изпълнени с оптимизъм и ентусиазъм да направят нещо добро”, заяви Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.

„Много бяхме на кантар между проекта с кончетата на Фелдман за деца с аутизъм и дислексия и момчетата с IT клубовете, но истината е, че за район като Враца е много важно да бъде дадена работа. Най-хубавото е, че им обещахме на всички да получат помощ и те наистина ще я получат - и финансова помощ, и помощ от бизнес експерти”, заяви Ани Салич, която е посланик на програмата. Повече вижте във видеото с репортажа от „Събуди се” по Нова.