Представяме ви Марио Михайлов или какво значи да танцуваш като Майкъл Джексън и да пееш като Миро

 

Представяме ви Марио Михайлов или... какво значи да танцуваш като Майкъл Джексън и  да пееш като Миро от „Каризма”...Марио е само на 22, но сцената е неговият втори дом от години. На 9 години той започва да танцува народни танци в ансамбъл „Здравец”, а когато става на 18 години, решава да започне да се занимава и с модерни танци и се оказва, че е наистина много добър...

 

Марио танцува в първия сезон на „Като две капки вода”, видяхме го и в последния сезон на X Factor, а от няколко месеца зрителите на Нова се радват и на неговите изпълнения в третия сезон на „Като две капки вода”, където и той като всички участници доказа, че може да пее също толкова добре, колкото и да танцува!

 

Каква според теб е разликата между първия и третия сезон на „Като две капки вода”

 

Екипът е по-опитен, предаването е улегнало, намерило си е публиката и нещата са се сработили. Третият сезон е много по-добър от първия и това е и целта.

 

Трудно ли се работи с Джуджи и какво е усещането да си Миро от „Каризма” на сцената на „Като две капки вода”?

 

С Джуджи не е трудно да се работи. Тя е много весела и забавна и приема всичко на шега, което е хубаво. В живота не трябва нещата да се приеат много насериозно. Забавлявахме се. Съвсем накратко репетирахме движенията на сцената, а пеенето си го знаем… тя пееше нейната част, аз - моята. Не беше никак трудно да се работи с нея, беше забавно.

 

Да изляза като Миро на сцената беше предизвикателство за мен. До този момент не бях пял в национален ефир. Пял съм на други сцени, но това беше голяма крачка за мен. Много исках да се представя добре, а в същото време трябваше да имитирам друг човек, което беше предизвикателство. Аз, лично за себе си, исках да намеря златната среда в това да имитирам Миро и в същото време да покажа своя глас, своя тембър и своето сценично поведение. Надявам се да съм се справил добре.

 

Искаш ли да пееш отново на сцена?

 

Да. Определено това е моята цел № 1, това е моят приоритет.

 

Можеш ли да ни разкажеш някой забавен момент зад сцената, който няма да забравиш от този сезон на шоуто?

 

Има много забавни моменти по време на репетициите. Екипът е много голям, всички се познават, абсолютно отпуснати са един с друг, ходят на рафтинг заедно. Шоуто има един сплотен екип. Освен в залата, когато подготвяме танците,  най-забавното време за мен е когато всички сме се събрали на сцената, готови сме за шоуто и пристигнат водещите. Те  определено много разведряват обстановката и винаги импровизират по време на репетициите. За мен е удоволствие, когато нямам друга работа, да седна и просто да ги гледам, защото... много се смея.

 

Коя от песните беше най-голямото предизвикателство и за балета, и за този, който трябваше да пее,  да танцува и да влезе в роля?

 

Най-голямото предизвикателство за балета в мъжки състав беше, когато Азис пя Майкъл Джексън. Това беше трудно и за Азис, защото той трябваше да танцува и да пее нещо, което го задъхваше. От него се изискваше да направи нещо,  което не може да се направи за една седмица, но смятам, че той се представи добре и че и ние се представихме добре. Това беше трудно и за мен, защото в същия лайв бях и Миро и трябваше много бързо да направим всичко.

 

Успявате ли хората от балета да затрудните изпълнителите, които излизат на сцената?

 

Всички се справят много добре. Според мен най-трудните им моменти са,  когато трябва да общуват на сцената с някого от балета. Те са свикнали да са соло, да гледат към камерите, да облъчват публиката със своята енергия, да влизат в образ и когато дойде моментът един изпълнител да танцува с балета, той започва леко да се обърква.

 

Понякога има и много интересни декори, които ги затрудняват, има късане на стени, платна, дълги рокли, които пречат на движенията, но това е част от чара на цялото шоу, да ги затрудни, да ги изправи пред предизвикателство.

 

Имаш ли любимо превъплъщение?

 

Всеки един от тях има нещо, с което може да те жегне отвътре и да те накара да се запиташ „Как го прави това?”.  Добри са, особено когато са гримирани. Азис много добре пя Лили Иванова, Жана също много добре пя Лили Иванова, но като превъплъщение в образ… в ума ми е останал Ненчо като Криско. Беше велик този човек… такъв смях... не мога да го опиша!

 

Как си тръгваш след лайв?

 

За мен най-хубавото усещане е когато духът и тялото са в хармония. Това е усещането след предаване, участие, след като си бил на сцената. Независимо къде си танцувал или пял, винаги има едно удовлетворение и успокоение,  освен, разбира се, в редките случаи, когато се греши, защото и това се случва. Лично аз, ако нещо сбъркам на сцената, си тръгвам леко умислен, съсредоточен в грешката си и се опитвам да анализирам защо се е стигнало дотам, но нека кажем, че не са много тези случаи и се надавам и занапред да не са много.

 

Най-хубавото чувство е точно след като свърши предаването, защото знаеш, че си свършил работа, свършил си я добре, доволен си от себе си. Адреналинът от сцената те държи 2-3 часа след това и ти не усещаш умората, а едно успокоение, което извира отвътре навън. Винаги след работа ходим някъде да ядем, събираме се, говорим си, всички са много отпуснати,  уравновесени и се чувстваме много готино.

 

Гледайте "Като две капки вода" тази вечер от 20.00 часа само по Нова!

 

Автор: Мариана Конова