Интересната инициатива е на Столичната библиотека

Лятната библиотека на Столична библиотека, наречена "Зелената библиотека" ни приканва в горещите дни на август да прочетем избрана от нас книга в сянката на столичния парк Борисова градина, информира БГНЕС. 

 

В шатра със зелено и бяло ни очакват библиотекари и български автори, готови да ни отделят време, да почетат с нас или да ни помогнат при избора на книга. Читалнята в Борисовата градина ще продължи до 17:00 часа днес, а през останалите съботи на август ще се пренесе в парка Заимов, градинката срещу БФС, Южния парк и отново в Борисовата градина за финал. 

 

В нея се включват поети и писатели, които ще общуват с читателите и ще четат стихове пред тях. Днес в Борисовата градина ще бъдат Петър Чухов и Теодора Духовникова, а в следващите летни читални ще участват Калин Терзийски, Боби и Йоана Мирчеви, Марин Бодаков, Теодора Тотева и други.

 

В летните читални се предлагат най-новите книги по книжарниците, на съвременните български автори, най-интересните автори от световната класика и съвременна художествена литература, както и много детски книги.

 

"Тези от тях, които са наши читатели ще могат да вземат книга срещу читателската си карта на място, а които не са, ще могат да вземат книга, да почетат и, ако им хареса, да станат наши читатели с читателска карта безплатно", обясни за БГНЕС директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова.