Живко Константинов разказва за българските пилоти, които спасяват стотици животи, тази вечер в Темата на Нова

През август зрители на Нова ще могат да си гледат отново някои от най-интересните и интригуващи репортажи на Темата на Нова. Тази вечер след Новините на Нова Живко Константинов разказва истории за безстрашието в сянка чрез разказите на незнайните герои в небето. 

Те са смели, хладнокръвни и непоколебими. Те са пилоти, които не познават рутината, а и съдбата не ги е пощадила. Поднесла им е такива изпитания, че съвсем спокойно можем да ги наречем герои. Един от тях е капитан Йордан Колев, който приводнява самолет в Габон и спасява живота на четирима души на борда и на още стотици хора на земята. Великолепната четворка на екипажа е посрещната с овации от стотици смаяни погледи на плажа в африканската страна. Една от най-опасните маневри в авиацията и хладнокръвието на пилота записва капитан Колев и останалия екип в историята на Габон, а местните медии ги обявяват за национални герои.

Капитан Борислав Джажев пък успява да приземи самолет със 175 пътници на борда, изпаднал в критична ситуация, след като в двигателите му попада ято от гларуси. „Чувството е, че все едно попадате с колата в градушка! Оттам драстично се промени звукът на моторите. Тоест нещата не са никак наред! Попадат в двигателите, по колесника!”, спомня си капитан Борислав Джажев. Въпреки това капитанът успява да запази самообладание и да приземи самолета без жертви.  За постъпката си не получава почести. Но се превръща в герой за пътниците, за екипажа и за разследващите.

Цялата история за полетите между живота и смъртта,  за българските пилоти, които спасяват стотици животи, гледайте тази вечер след централната емисия на Новините на Нова във филма на Живко Константинов тази вечер в Темата на Нова.