Продуцентът на Темата на Нова Марина Цекова от понеделник става и водещ на сутрешните новини по Нова

Темата на Нова се завръща с нов сезон тази неделя, 13 септември, веднага след  централната емисия на Новините на Нова. Още в първия епизод зрителите ще видят разтърсващата история на едно завръщане в лагера на смъртта Аушвиц. След 70 години мълчание единствената българка, оцеляла в Аушвиц, предприема едно от най-важните пътувания в живота си – обратно към мрачното минало и спомените за най-близките си хора, които е загубила в концлагера. Жужана Сергиенкова поверява своята история на журналиста Марина Цекова и оператора Благой Момчилов, за да я разкажат като съхранят нейната неподправена емоция.

От понеделник, 14 септември, зрителите ще видят Марина Цекова и в ново амплоа – като един от водещите на Новините в сутрешния блок на Нова „Здравей, България”, където двамата с Богомил Грозев ще се редуват в ролите си на репортери и водещи. Освен продуцент на Темата на Нова и изключително силен разказвач на вълнуващи и драматични истории, Марина е сред доказаните лица на публицистиката на Нова. Както споделя самата тя „новините са й дали лукса да се занимава с това, което обича” и затова с готовност приема всяко ново предизвикателство, пред което я изправя професията.

Не пропускайте вълнуващата история на Марина Цекова в Темата на Нова тази неделя в 19.20 ч., веднага след централната емисия на Новините, а от понеделник и в „Здравей, България”, всеки делничен ден от 6.20 ч. в ефира на Нова.