Какво научихме от последните разкрития на НАСА, ще разберем от Николай Василковски тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова

Има ли живот на Марс? Отговор на този въпрос търси журналистът Николай Василковски тази вечер след централната емисия на Новините в Темата на Нова.

Някога Марс, този червен и опасен ад е бил живописен рай. Някога, преди 4 милиарда години, прашните призрачни хребети са се издигали над безкраен и дълбок океан. Някога на 200 милиона километра от Земята вероятно е кипял живот. Дори безграничното човешкото въображение е безсилно да си представи космическия апокалипсис, сложил край на този далечен и непознат свят. Сила, изпарила живота и покрила цяла планета с прах. Глобална катастрофа, затрила реки, езера, долини и планини, и превърнала Марс в това, което виждаме днес. Земната наука не може да върне времето, но е достатъчно силна, за да изкопае доказателствата. И да разкрие тайната на Марс, в която се крие не само тайната на нашето минало, но и на нашето бъдеще, убеден е Василковски.

Дали на Марс е възможно да са възникнали алтернативни форми на живот? И как би изглеждало всекидневието на една човешка колония на Червената планета? Отговорите ще разберем тази вечер от 19.20 ч. в Темата на Нова.