Метеоролозите го определят като най-опасния и силен ураган в историята на страната

Мексиканските официални власти съобщават, че ураганът "Патрисия" е минал в категория 5 и се приближава към територията на Мексико. Очаква се да удари северозападните щати Колима, Халиско, Наярит и част от Гереро. Ядрото на урагана е с диаметър 19 км. 

 

Очакват се ветрове от 250 до 400 км в час, както и вълни от 12 м височина. Метеоролозите го определят като най-опасния и силен ураган в историята на Мексико.

 

Щатските власти предприемат мерки за евакуация на населението и за извеждане на всички туристи от крайбрежните курорти Пуерто Валярта и Наярит. Очаква се при преминаването си ураганът да нанесe сериозни щети на инфраструктурата в засегнатите райони.

 

В тази връзка от Министерството на външните работи предупреждават българските граждани да не пътуват в посочените райони, както и  туристическите фирми да не предлагат и да не организират туристически пътувания в близките няколко месеца. 

 

Българските туристи, ако не са могли да напуснат района на урагана, да изпълняват нарежданията на местните органи за гражданска защита, съветват още от Външно министерство.