Подготовката започна от рано сутринта

 

Денят за размисъл протече спокойно. До Централната избирателна комисия не са стигнали сигнали за сериозни нарушения в съботния ден. Тази вечер има заседание на комисията.

 

Подготовката на секциите започна от рано тази сутрин. През цялото време бюлетините бяха под наблюдение на полицията. Повечето от секциите вече са запечатани. 

 

Подготовката за изборния ден в някои секции в София започва в късния следобед. Бюлетините и изборните материали пристигат с малко закъснение. Транспортирането им се извършва под полицейска охрана и в присъствието на представители на общината и общинската избирателна комисия.

 

На място бюлетините и изборните книжа се приемат от членовете на избирателните комисии. Получили са специален инструктаж за изборния ден. За разлика от друг път - по дълъг и подробен заради спецификата на утрешния вот.

 

След като и списъците с имената на кандидатите за нашия глас вече са поставени, секциите се запечатват. До утре, когато непосредствено преди началото на изборния ден, ще бъдат запечатани и урните.