Елена Чопакова запознава зрителите с практиката на евтаназията в Белгия и различните гледни точки по темата днес от 18.00 ч. по Нова

Тази събота в „Ничия земя” по Нова журналистът Елена Чопакова ще срещне зрителите с  доктор Смърт. С това прозвище е известен сред сънародниците си в Белгия доктор Марк Ван Хой. Защото той е един от тези, които прилагат смъртта като… лечения. Това е така наречена евтаназия или в превод от старогръцки „добра, благородна смърт”.

Тази седмица предаването „Ничия земя” ще ви разкаже за евтаназията в Белгия. Една уредена държава във всяко едно отношение, чиста и спретната, без нужда от здравна реформа. В Белгия законът регулира смъртта толкова добре, колкото зле регулира живота в България. От 13 години евтаназията там е разрешена. Това е умишлено отнемане на човешки живот, за да бъде прекратено непоносимо и нелечимо страдание с желанието и изричното съгласие на болния. Евтаназията все още поражда обществен спор, в който не се ражда истина. Различните страни имат различни аргументи „за” и „против”, но общото между тях е следното - трябва да се умира с достойнство.

Не пропускайте да се запознаете с различните гледни точки по тази болезнена и щекотлива тема в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова телевизия.