Даниела Тренчева разкрива кой стои зад маската на гневен защитник на правата на затворниците днес от 18.00 ч. по Нова

Името на Джок Полфрийман наскоро отново нашумя и предизвика бурни реакции в българското обществено пространство заради номинацията му за „Човек на годината”. Австралийският гражданин представлява затворническото сдружение в Софийския затвор, където излежава 20-годишна присъда за смъртоносното нараняване с нож на Андрей Монов през 2007 г.  Тази събота в предаването „Ничия земя” по Нова Даниела Тренчева ще срещне зрителите с Полфрийман, за да разкрие кой стои зад маската на гневен защитник на правата на лишените от свобода.

„Той е едно дете, което е пораснало в затвора, защото живее и научава някои неща там. Живее със своята вина, но не е имал умисъл да убие. Нищо обаче не оправдава, че е бил с нож и има загуба на човешки живот. Но по някакъв начин той усеща, че изкупува вината си вътре в затвора. Затова и от него дойде логичният въпрос – колко пъти ще ме наказвате?”, разказа за срещата си с австралиеца в „Събуди се” Даниела Тренчева.

Кой е Джок Полфрийман, защо е дошъл в България и как е попаднал на местопрестъплението, променило живота му, ще разберете в „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.