Една история за желанията, търпението и реализацията на инженер Ивелин Бакалски

 

Това е история за желанията, посоката, търпението, истинската увереност и реализацията. Когато настоящият доктор на инженерните науки в сферата на електрооптичните системи, Ивелин Бакалски, рисува спътник и планети, не знае, че пророкува бъдещето си.


„Винаги са ме интересували Космосът и произходът на живота. Това бе мечтата ми, докато четях книги за космически кораби и приключения. В началото исках да стана космонавт, а после разбрах, че може би не искам точно това”, разказва Ивелин Бакалски.


И въпреки че не става космонавт, Ивелин измисля и участва в създаването на уреди за Космоса, които преди него никой не е правил. Миролюба Бенатова представя един българин в НАСА. Човекът, който направи уред за кацане на Марс, ще бъде главният герой от поредицата „Българи в Америка”.


Той е в Америка от 10 години. Преди това е работил в Англия и със знанията си осъществява американската мечта – да работи това, което умее най-добре.


„Той е класически пример за вакуума, в който попадат хората при смяната на режима, но намира пътя си по изключително мъдър и смел начин и се реализира блестящо”, коментира в студиото на „Комбина” Миролюба Бенатова.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Още от Миролюба Бенатова - ТУК.