Натоварено ли е по пътищата и в магазините?

 

Днес е Бъдни вечер - денят преди Коледа. Традицията повелява да се яде постна храна. И на празника голямото пътуване и пазаруване продължава. Натоварено ли е по пътищата и в магазините?


„Наблюдава се спад в пътуващите най-вече заради сивия сектор и заради споделените пътувания”, коментира Георги Атанасов, представител на фирма-превозвач.


За 20 000 допълнителни пътника са подготвили и от БДЖ. 110 места за автобуси и влакове очакват пътниците.


„По принцип този влак се пълни, той е до Бургас и за да съм спокойна, си взимам винаги”, обясни за Нова жена, която чакаше своя влак на Централна ЖП гара в столицата.


За автобусите все още има сводобни места. Във Варна голямото предпразнично отпътуване приключва. Трафикът е натоварен, но няма проблеми с придвижването на изходните точки на града при магистрала „Хемус” и пътя за Бургас и Добрич.


В Бургас очакванията за колони от автомобили в ранните часове не се опавдаха. Спокойно бе на изходите към автомагистрала „Тракия”, към Варна и към Созопол. Тези, които са избрали да пътуват днес, тръгнали рано сутринта.


Натоварено движение на входно-изходното кръстовище към АМ „Тракия” се очаква в часовете около и след обяд заради близостта на кръстовището с един от големите търговски центрове,който се очаква да бъде посетен от стотици хора оставили купуването на коледни подаръци за последния момент.


По магистрала „Струма” гъста мъгла затруднява пътуващите за Гърция. Движението по пътя София-Кулата е интензивно.