Близо 2 милиарда християни по света в очакване на Коледа

 

Близо 2 милиарда християни по света в очакване на Коледа. Един от най-светлите семейни празници - Бъдни вечер, поставя началото на празненството, което възславя раждането на Христос. 

 

По традиция на Бъдни вечер патриарх Неофит отслужи празнична служба в катедралния храм "Александър Невски". За повече здраве в навечерието на Рождество Христово дойдоха десетки хора, сред които и държавният глава Росен Плевнелиев. 

 

В навечерието на Рождество с тази служба се събират хората, за да чуем заедно вестта за раждането на Божия син. Бъдни вечер е и последният ден от коледните пости. Патриарх Неофит вече отправи послание към всички

 

"Днес нашият свят продължава да страда, разтърсван от много и различни бедствия. Божият мир, който богомладенецът донесе с идването си сред нас, е подложен на изпитания от всевъзможен характер. Хиляди и милиони продължават да изнемогват и се нуждаят както от дом, така и от препитание и от Божието слово. От подкрепата и утехата на църквата на всеки християнин", каза патриарх Неофит.

 

Видео: БГНЕС