Има слухове, че Билял Ердоган е поискал охрана от италианското правителство

Прокуратурата на италианския град Болоня е започнала разследване по подозрение за пране на пари срещу Билял Ердоган – сина на турския президент Реджеп Ердоган. Той се премести в Болоня през октомври миналата година, за да завърши докторантурата си.

 

Турският бизнесмен и лидер на Млада партия Мурат Хакан Узан обвинява Билял Ердоган в нарушаване и на европейските и италианските финансови закони, като подкрепя обвинението си с твърдението, че когато се пренесъл в Италия през 2015 г., Билял носел със себе си огромни суми пари в брой, за да ги изпере в Италия. Така главният прокурор на Болоня Мануала Кавайо реши да разследва обвиненията и сложи начало на проучване по въпроса, пише БГНЕС.

 

Билял Ердоган, който е един от водещите сред заподозрените по най-големия корупционен случай в Турция, за който обществеността научи в периода 17-25 декември 2013 г., се премести в Болоня заедно с жена си и техните деца, след като на изборите от 7 юни 2015 г. Партията на справедливостта и развитието (ПСР), основана от Реджеп Ердоган, загуби мнозинството в парламента.

 

Синът на турския президент пристигна в Болоня, за да продължи докторантурата си в „Джон Хопкинс“. Има слухове, че президентският син е поискал охрана от италианското правителство.