Сдружението „Враца Софтуер Общество” на Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов беше отличено с наградата за образование от БАИТ

Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов, победители в социално отговорната инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change – ПРОМЯНАТА 2014/2015, получиха ново признание. Тяхното сдружение „Враца Софтуер Общество”, с което реализират проекта за IT център във Враца, беше отличено с наградата за образование на годишните награди на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). 

Призът на Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов беше връчен от евродепутата Ева Паунова. Конкурсът на БАИТ се провежда за пета поредна година под патронажа на президента Росен Плевнелиев, като отличията се връчват за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии в 12 различни категории. 

Проектът на Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов за IT център във Враца е големият победител в първото издание на ПРОМЯНАТА 2014/2015. Социално отговорната инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change – ПРОМЯНАТА, има за цел да подобри живота на децата, като открива и подпомага мотивирани социални предприемачи. Първото издание на инциативата показа, че социалното предприемачество има сериозен потенциал за развитие у нас и даде шанс на пет проекта да демонстрират реални резултати. В родния им град Враца Емилиян и Теодор откриха IT център, където провеждат безплатни курсове в IT сферата, обучават младите хора и им помагат да си намерят работа и нови възможности за реализация. С второто издание на ПРОМЯНАТА тази година нови петима социални предприемачи предстои да реализират социалните си идеи за подобряване живота и осигуряване на по-добро бъдеще на децата у нас.