Идеята на фондация „Заслушай се” е в подкрепа на каузата „Победил в социалната програма на Нова ПРОМЯНАТА”

Лицата на Нова телевизия и доброволци с увреден слух се включиха в работилница за мартеници. Идеята на фондация „Заслушай се” е в подкрепа на каузата „Победил в социалната програма на Нова ПРОМЯНАТА”. 

За втора година екипът на фондация „Заслушай се” организира работилница за мартеници в подкрепа на хората с увреден слух. Кампанията е част от социално отговорната инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change – ПРОМЯНАТА 2015/2016. „Целта ни е да съберем средства за осъществяване на нашия проект, с който станахме победители в ПРОМЯНАТА”, заяви Йоана Колева от фондацията. Целта на проекта на „Заслушай се” е да се осигурят равни образователни възможности за децата и младежите с увреден слух чрез внедряването на платформа за онлайн жестови услуги и трансформиране на говор в текст. 

Лица на Нова телевизия и младежи с увреден слух изработиха ръчно мартеници, които ще се разпространяват на различни локации в столицата. „Тук сме, за да подкрепим „Заслушай се”. Всички тези момчета и момичета имат правото да бъдат сред нас, да живеят точно като нас. Затова призоваваме всички навън да ги приемат, защото те са точно като нас”, заяви Ани Салич, която е посланик на инициативата. В работилницата се включиха също водещите Мирослава Иванова, Лора Крумова, Галя Щърбева, Румен Луканов. 

Акцията стартира с флашмоб на открито с участието на танцьори и хора с увреден слух и ще продължи до 1 март.