Малката Тани страда от герминативно-клетъчен тумор със злокачествен характер

 

8-годишно момиченце има нужда от спешна животоспасяваща операция. Малката тенисистка е с тежка форма на туморно заболяване, а родителите й трябва за изключително кратко време да намерят 50 000 евро.

 

Таня Сурчева или Тани, както я наричат, израства на тенис корта, майка й е треньор, а тя се запалва по играта. Преди около 2 години обаче се налага да спре със спорта, защото се появяват първите неразположения,които се засилват с всеки изминал ден. „Понякога съм добре, понякога ми се гади и ми е лошо”, разказа детето. След месеци прегледи и изследвания при офталмолог и неврохирург чуват страшната диагноза.

 

„Туморните маркери в ликвора показаха два пъти и половина завишени нива, което означава, че туморът, който е там е герминативно-клетъчен, гермином със злокачествен характер”, обясни майката на детето Славена Сурчева. Лекарите у нас не давали висок процент за пълно излекуване. Затова семейството направило консултация с български неврохирург, който оперира в Германия. Необходимата сума за операция обаче е много висока. 

 

„Цената само за операцията и престоя в клиниката в Хановер е 50 000 евро, това не включва престоя на родител, пътни, всички други режийни разходи, както и последващо лечение. Тази сума е непосилна за нас”, обясни майката на момичето.

 

Семейството не може да кандидатства за финансиране от Фонда за лечение на деца в чужбина, защото все още няма официално получена от клиниката оферта, а съветът на професора е операцията да бъде извършена до месец.

 

„Не се знае кога ще започне агресивният растеж на тумора.Може за изключително кратко време да причини доста последствия като притискане на очни нерви, може  и да парализира на част от крайниците”, каза още Славена Сурчева.  А малката Тани, която вече има няколко победи на тенис-корта, се надява скоро да оздравее. 

 

Ако искате да помогнете, можете да дарите средства на сметка:

 

IBAN: BG64UBBS80021044894940
ОББ КЛОН СИМЕОН ВЕЛИКИ - БУРГАС
ТАНЯ ДИМИТРОВА СУРЧЕВА

 

Средствата за кампанията "Да помогнем на Тани" се събират и чрез Pay Pal, благотворителни базари и концерти. Семейството на детето е категорично, че не са оторизирали никой и по никакъв начин да събира средства на ръка. 
 

 Репортер: Цеца Алексова