Враца Софтуер реализира проекта за IT център във Враца на Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов, победители в ПРОМЯНАТА 2014/2015

Враца Софтуер с помощта на много доброволци организира първия хакатон в Северозападна България, който е и част от инициативата Code.Tech. Сдружението реализира проекта за IT център във Враца на Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов, победители в социално отговорната инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change – ПРОМЯНАТА 2014/2015. 

Тридневното събитие ще се състои в IT центъра във Враца от 15 до 17 април. Компаниите-партньори на събитието ще се представят в петък вечер, работата на отборите ще тече в почивните дни, а победителите ще бъдат отличени в неделя следобед.

В HackVratsa може да участват всички ученици, студенти и работещи, които искат да подобрят живота и средата във Враца чрез технологии. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване. 

Регистрацията за хакатона вече е отворена и можете да я направите тук

Официални спонсори на HackVratsa са софтуерните компании Komfo, VMware, QuestersEcommera и Programista, както и община Враца. Награди ще осигурят още и ICN, MentorMate, Musala Soft, Уча.се, а организационни партньори са Inveitix, JA България, Startup Factory и BGO Software. 

Участниците се групират в отбори до петима души и могат да работят в една от четирите категории: уеб сайт и уеб приложение; мобилно приложение; десктоп приложение; embedded системи (хардуер). 

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код, се посочва в правилата на хакатона. В неделя от 16.00 ч. участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури, което ще определи най-добре представилите се.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си