Подробности разказаха Ани Салич – посланик на социално отговорната инициатива, и Юрий Вълковски – изпълнителен директор на фондация „Промяната”

Крайният срок за участие в третото издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА 2016/2017 е 20 май, а кандидатурите се подават в сайта тук. Най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп ПРОМЯНАТА, в партньорство с фондация „Промяната”, за трета поредна година търси хората с най-вдъхновяващите социални идеи и амбицията да подобрят живота на децата в България. Социалните предприемачи, които имат иновативно решение и притежават предприемачески дух и силна мотивация да постигнат ПРОМЯНАТА в живота на възможно най-много деца, могат да кандидатстват тук до 20 май. 

„С първото издание на ПРОМЯНАТА започнахме през 2014 г. и досега сме подкрепили 10 проекта не само с финансиране, а с ежедневна подкрепа, която включва менторство, обучения, допълнително финансиране, медийно отразяване. Това означава, че имаме 10 организации, които помагат на децата по един устойчив начин”, обясни в „На кафе” Юрий Вълковски, изпълнителен директор на фондация „Промяната”. 

„В ПРОМЯНАТА кандидатстват много различни проекти и това е най-ценното – работим както с деца от ромските общности, деца в семейства на онкоболни, така и с деца в трудововъзпитални училища, на които даваме път и надежда, професия. Много се радвам, че ще оставим този почерк след нас, защото това дава шанс на хора с всякакви интереси да кандидатстват за участие”, подчерта посланикът на социалната инициатива Ани Салич. 

„Тази година има сериозен интерес. Това, което прави впечатление, е, че идват все по-подготвени хора”, подчерта още Юрий Вълковски. В студиото гостува и Николета Попкостадинова, финалист в ПРОМЯНАТА 2014/2015, която разказа подробности за проекта си за онлайн платформа за сексуално образование на деца. Вижте повече във видеото от „На кафе”.