Депутатите почетоха паметта на жертвите на атаката в Ница

Парламентарното заседание започна с минута мълчание в памет на жертвите на атаката във френския град Ница. 84 души починаха, след като камион премина през стотици невинни граждани, отишли в центъра на града, за да се насладят на фойерверките за националния празник на страната. 

По темата

Депутатите осъдиха с декларация терористичния атентат в Ница,. съобщи агенция "Фокус". „С дълбока покруса посрещнахме новината за варварската терористична атака в Ница в деня на националния празник на Франция, при която загинаха десетки невинни граждани. Това е поредното грубо, недопустимо насилие, несъвместимо с ценностите на съвременния свят.

В този тежък момент изразяваме своята солидарност към приятелския френски народ, скърбим за жертвите и сме съпричастни към мъката на техните семейства и близки. Днес ние за пореден път осъждаме всяка форма на тероризъм и заявяваме своята решителност за борба с всички актове на насилие срещу невинни граждани”, се посочва в декларацията на Народното събрание, прочетена от председателстващия пленарното заседание Димитър Главчев.