Мъжът е бил известен на полицията за битови престъпления

Извършителят на кървавото нападение в Ница снощи е 31-годишен мъж с двойно гражданство - френско и туниско. Това предаде Ройтерс, като се позова на близък до разследването полицейски източник, който обяснил, че документите на такъв мъж са открити в камиона, прегазил десетки.

Мъжът е бил известен на полицията за битови престъпления като кражба и насилия, но не е бил в списъка за наблюдение на разузнавателните служби.

Нападателят е живял в Ница и е взел под наем камиона, който използва при атаката, съобщиха полицейски източници, цитирани от ТАСС.

По темата

Източници от френското следствие, цитирани от vesti.bg, съобщиха, че шофьорът на камиона, който се вряза в тълпата в Ница е произвел няколко изстрела с пистолет преди да бъде ликвидиран от полицията.

Полицията успя да застреля нападателя след като той вече беше изминал 2 километра на зиг-заг през тълпата от изпаднали в паника хора и беше започнал да стрДруг източник близък до разследването заяви, че е имало „незадействана“ граната, открита в камиона, както и „няколко фалшиви пушки“.

Броят на убитите достигна 84, предаде Франс прес, като се позова на говорителя на френското министерство на вътрешните работи Пиер-Анри Бранде. 18 души са в критично състояние. Петдесетина човека са леко ранени.

Белгийското министерство на външните работи съобщи, че няма информация за около 20 души, които се намират във Франция.

Държавната телевизия RTBF предаде, че белгийските дипломати са в постоянна комуникация с френските власти, за да може да се информират за пострадалите и ранените при терористичната атака в Ница.

Сред загиналите има една рускиня, а друга е била ранена, предаде ТАСС, като се позова на Руския съюз на туристическата индустрия. Информацията е получена от застрахователни източници.

По последни данни на френските власти при нападението са били убити най-малко 84 души. Сред жертвите има и много деца.

Междувременно френският президент Франсоа Оланд удължи извънредното положение в страната с 3 месеца.еля по силите за сигурност.