Първата по рода си академия за социални предприемачи у нас ще се проведе през октомври

По темата

Макар и вече добре познато по света, социалното предприемачество прохожда в България през последните години. В основата си то е отговор на въпроса можем ли да превърнем една социална идея в устойчив бизнес, който да генерира приходи дългосрочно. 

Първата по рода си академия за социални предприемачи, организирана от фондация „Промяната” и The Business Institute, цели създаването на ново поколение предприемачи, които да получат знанията и практическите умения за постигане на значима социална промяна и изграждането на устойчиви бизнес модел. Академията ще се проведе в София в рамките на три седмици през октомври 2016 г.  

Един от първите гост-говорители в академията е Христо Христов, изпълнителният директор на най-голямата дигитална медийна компания в България – Нетинфо. Той ще представи своя опит и ще даде съвети как участниците да бъдат успешни в стартирането и развитието на собствените проекти. Друг гост-лектор в Академията за социални предприемачи ще бъде Красимира Величкова – директор на „Български дарителски форум”, най-голямото сдружение на дарителски организации в страната, включващо над 40 фондации и корпоративни дарители.

Академията ще започне с обучения, които ще помогнат на участниците да разберат в дълбочина и да изследват социалния проблем, който ги вълнува. Ще им даде инструменти, с които да анализират и структурират подходящи решения. Социалните предприемачи трябва да имат приключенски дух и силна страст да се борят за по-добро общество. В същото време те трябва да притежават и развиват непрекъснато комплексни умения и знания, за да бъдат успешни – да решават ефективно проблеми, да намират подкрепа, да управляват хора, идеи, процеси и финанси. 

Академията за социални предприемачи ще се проведе в три поредни седмици – четвъртък, петък и събота – между 6 и 22 октомври, като таксата за участие е 480 лева. За 25-те най-добри кандидати ще бъде осигурена 75% стипендия с финансовата подкрепа на Нова Броудкастинг Груп и Министерство на труда и социалната политика. 

Кандидатстването е до 25 август, а повече информация ще откриете в сайта www.se-academy.bg