Проектът е сред тазгодишните кандидати в ПРОМЯНАТА

Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун представя изложбата „47 усмивки”, която се открива на 17 август от 18.00 ч. в Морската градина във Варна. Проектът на Красимир Ламбов и съпругата му Силвена Христова е сред тазгодишните кандидати в ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация „Промяната”. Това е един от 18-те проекта, които продължават напред в третото издание на конкурса за социални предприемачи и получават допълнителни обучения, за да доразвият идеята си в Акселератора на ПРОМЯНАТА. Онлайн гласуването през ноември ще даде възможност на публиката да избере трите проекта финалисти.

За втора поредна година във Варна се организира слънчева изложба на деца и възрастни със Синдром на Даун, а основни двигатели са Красимир Ламбов и Силвена Христова. Техният син Крис отправя покана за изложбата в специално видео, което само за три дни е видяно от близо 80 000 души и е споделяно от близо 1 000 потребители.

Изложбата „47 усмивки” представя фотопроект, създаден от 48 фотографа и 350 снимки. В него участват любители и професионални фотографи, които безвъзмездно отделят от времето си и с огромно желание, страст и сърце снимат деца и възрастни със Синдром на Даун от цяла България.

В концерта с водещ Теди Карапачова ще участват и ще подкрепят хората със Синдром на Даун отново безвъзмездно – Деси Добрева, Маги Джанаварова, Жана Бергендорф, Вокална формация „Бизоне”, The Center, Вокална формация „Бънджи сингърс”, Катерина Шабаркова.