Не пропускайте първия двубой Хъл Сити срещу Лестър Сити – тази събота от 14.30 ч. на живо по DIEMA SPORT2

Висшата лига на Англия стартира сезона по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT2, част от пакета DIEMA EXTRA този уикенд. Привържениците на най-силното и качествено клубно първенство в света ще могат да се насладят на вълнуващите мачове в каналите на Нова Броудкастинг Груп. Новите лица, утвърдените звезди, историческите съперничества и страстните късни развръзки в английския футбол ще ни вълнуват за пореден сезон. 

Шампионът Лестър Сити е изправен пред предизвикателството да демонстрира онази вдъхновяваща игра, която му донесе най-изненадващата шампионска титла в историята на Висшата лига. Не липсват зрелищни изявления още преди началото на двубоите. Наставникът на лисиците Клаудио Раниери заяви, че „е по-вероятно извънземно да кацне на Пикадили Съркъс, отколкото неговият тим да дублира титлата си”. 

Елитът на Англия събира и почти всички успешни имена в треньорската професия от последните години. Шампионите на Англия от предходните 11 сезона Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси ще бъдат водени от нови мениджъри – Жозе Мауриньо, Хосеп Гуардиола и Антонио Конте. Към тях можем да добавим и амбицията в двата ливърпулски клуба Ливърпул и Евертън, които поемат по нов път с Юрген Клоп и Роналд Куман начело. Тази компания бе причина Арсен Венгер да нарече започващия шампионат „неофициално световно първенство за мениджъри”. 

Лондонските Арсенал и Тотнъм Хотспър залагат на стабилността, но добавиха и нови лица към съставите си, за да могат да отправят по-сериозно предизвикателство към титлата. 

За първи път в историята на Висшата лига ще има срещи в петък вечер. Първият двубой е идната седмица, когато Манчестър Юнайтед посреща у дома Саутхямптън в 22.00 ч. Ранните съботни срещи вече ще започват в 14.30. В 17.00 ч. по традиция са поне половината от срещите, а зрителите на DIEMA EXTRA ще гледат по един двубой от тях. Запазват се началните часове на късните съботни (19.30) и неделните мачове (15.30 и 18.00), както и двубоите в понеделник (22.00). Мачовете ще се излъчват и в онлайн платформата GONG PLAY, a спортният сайт Gong.bg ще следи и отразява най-интересното около първенството. 

Ето и програмата за този уикенд:

Събота, 13 август:
14.30    Хъл Сити срещу Лестър Сити – на живо по DIEMA SPORT 2
17.00    Евертън срещу Тотнъм Хотспър – на живо по DIEMA SPORT 2
19.30    Манчестър Сити срещу Съндърланд – на живо по DIEMA SPORT 2

Неделя, 14 август:
15.30    Борнемут – Манчестър Юнайтед – на живо по DIEMA SPORT
18.00    Арсенал – Ливърпул – на живо по DIEMA SPORT

Понеделник, 15 август:
22.00    Челси – Уест Хям Юнайтед – на живо по DIEMA SPORT 2