Кандидатстването е до 7 октомври

Победителят в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп "ПРОМЯНАТА" 2014/15 г. – "Враца софтуер общество", започва записването за новите безплатни деветмесечни курсове по програмиране. 

По темата

До 7 октомври можете да кандидатствате онлайн за едно от двете направления – Уеб разработка с PHP или Java технологии. След това кандидатите трябва да се явят на три входящи теста, с които се гарантира, че имат потенциал да се развиват като софтуерни специалисти – по английски език, компютърна грамотност и логическо мислене. Успешните кандидати ще имат за задача да направят малък проект вкъщи и след това да се явяват на индивидуално интервю.

Курсовете са предназначени за работещи, безработни и гимназисти, като се провеждат два пъти седмично – в делничен ден след 18.30 ч. и събота или неделя.

През 2015 г. осем от успешно завършилите курсисти започнаха работа като програмисти във Враца. Тази година се очаква този брой да се удвои, като са привлечени още две софтуерни компании в града. 

"Враца софтуер общество" спечелиха първа награда и в категория "Образование" на годишните награди на БАИТ за 2015 г., а тази година получиха финансиране по програмата Google RISE Awards, за да продължат с провеждането на курсове. От "Враца софтуер" приканват всички амбициозни хора от региона с интерес към технологиите да кандидатстват за курсовете на school.vratsasoftware.com/train-devs