Сред лекторите беше Дейвид Раденков, част от продуктовия екип на "Нетинфо"

Най-голямото ИТ събитие в Северозападна България – Code Week Враца, което е част от Европейската седмица на програмирането, се проведе за трета година във Враца. Идеята на обучението е да даде възможност на успели професионалисти да споделят опита си с хора от различни възрасти. Организатор е сдружение "Враца софтуер общество", победител в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп "ПРОМЯНАТА" 2014/15 г. 

В събитието, което се проведе в ППМГ "Акад. Иван Ценов" и НУ "Софроний Врачански", се включиха над 200 участници на възраст от 10 до 60 години. Участниците се запознаха с опита на 24 лектори, които представиха най-популярните възможности за професионално развитие в ИТ сферата. На финала бяха представени проектите в 13-те модула: 

Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress
Увод в програмирането (Java, C#, друг)
Създаване на приложения за Андроид
Front-end – създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript
Видеообработка
Photoshop
Анимиране
Роботика за начинаещи
Софтуерно тестване (QA)
Програмиране за най-деца (5-7 клас)
Роботика за деца (5-7 клас)
Бизнес мислене
Хакатон

В събитието се включи Дейвид Раденков, част от продуктовия екип на най-голямата дигитална медийна компания у нас "Нетинфо", който разказа любопитни подробности за практиката и ИТ професията. Приветствие към участниците отправи кметът на община Враца Калин Каменов. 

Спонсорите Google, Reach for Change, ICN, BGO Software и Questers осигуриха различни награди за участниците, а победителите в хакатона получиха парична награда от 200 лева.