Янита и Ива представиха проекта си в "На кафе"

Сдружение "Метаморфози" е един от полуфиналистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА 2016/2017. Идеята е на актрисите Янита Кирова и Ива Лапатова, които разказаха подробности за проекта си "Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи" в "На кафе".

Двете момичета целят да въведат медицински клоуни в детските болнични отделения в страната, за да повишават тонуса на децата, да премахват емоционалния стрес и бариерата между лекарския екип и малките пациенти. Смехът е основното лекарство, което медицинските клоуни използват в своята смешна лечебница.

По темата

Гласуването продължава до 30 ноември в сайта на ПРОМЯНАТА, където всеки може да се запознае с проектите и да избере своя фаворит. Трите проекта, събрали най-много гласове от публиката, ще бъдат финалистите в тазгодишното издание на конкурса.

"Искаме хората да научат, че си заслужава да има схемотерапия в България. Наша мечта е да продължи да се развива и да я има във възможно най-много болници", разказаха Янита и Ива. Сред бъдещите им идеи е да се създаде училище за медицински клоуни, в които биха могли да специализират студенти от НАТФИЗ. 

Целия разговор гледайте във видеото от "На кафе" по NOVA.