Въпросът излезе на дневен ред след поредния сигнал за побой над гражданин от страна на полицаи

Извършва се проверка по поредния сигнал за брутално полицейско насилие, извършено от служители на Първо РПУ над гражданин при връчване на призовка. Това каза в ефира на „Събуди се” началникът на управлението комисар Николай Бонев.

По темата

За това, че е бил бит и унижаван от полицаи разказа пред камерата на NOVA бизнесменът Росен Карадашки.

До момента по случая няма подадена жалба. Ние знаем за случая от докладната записка на дежурния полицай в болницата, където мъжът е бил прегледан”, обясни ком. Бонев.

Той бе категоричен, че не може да се толерира каквото и да било насилие над граждани.

Преди дни Карадашки разказа, че историята започнала пред нотариална кантора в центъра на София.

На излизане от сделката имаше униформено лице, което каза, че трябва да тръгна с него. Аз го попитах какъв е, да се легитимира, но той отказа, не каза и поради каква причина трябва да тръгна”, разказа потърпевшият.

След това той започна да крещи "Стой!Стой!", погледнах с периферното си зрение и видях, че вади пистолет. Помислих, че ще стреля по мен и инстинктивно започнах да бягам. Видях патрулка и тогава осъзнах, че това наистина са полицаи и спрях. Когато стигнаха до мен, ме проснаха на земята, започнаха да ме ритат, някой стъпи върху главата ми, започнаха зверски да ме удрят”, сподели още бизнесменът.

В патрулката побоят продължил.

С някакъв метален предмет или с полицейска палка ме биеха жестоко по пръстите, болката е все едно пръстите ти се счупват. И други извращения имаше в патрулката, но не искам да ги споменавам. Колабирах. Свестих се, когато ме извадиха пред районното”, сподели още Карадашки.

Какво още коментира по казуса началникът на Първо РПУ гледайте във видеото.