Гледайте премиерната фантастика тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Една легенда се завръща, за да пренесе зрителите в бъдещето с премиерната за българския ефир екшън-фантастика "Робокоп" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA. Лентата е базирана на историята от едноименния култов филм на режисьора Пол Верховен от 1987 година, който е номиниран за две награди "Оскар" и се е превърнал в една от любимите фантастики на няколко поколения.

Режисурата на римейка е поверена на известния бразилски режисьор Хосе Падиля, доказал се в екшън жанра със заглавия като "Елитен отряд" и сериала "Наркос", а в главната роля влиза звездата от сериала "Убийството" Джоел Кинаман. Актьорското съзвездие се допълва от Гари Олдман, Майкъл Кийтън, Аби Корниш и Самюъл Джаксън.

Действието в "Робокоп" се развива през 2028 година, когато мултинационалният конгломерат OmniCorp е център на роботизираните технологии. Произведените от него дронове печелят американските войни по света, но са забранени от закона в Америка. Въпреки това управата на корпорацията иска да въведе спорните технологии на вътрешния пазар и намира идеална възможност за това. Алекс Мърфи (Джоел Кинеман) е любящ съпруг, баща и добро ченге, който дава най-доброто от себе си, за да ограничи престъпността и корупцията в Детройт. След като е критично ранен по време на изпълнение на служебния си дълг, OmniCorp виждат своя шанс да създадат полицай – получовек-полуробот.

Не пропускайте възраждането на "Робокоп" тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.