Контроли на "Лудогорец" и ЦСКА и ярки дербита от Висшата лига предстоят в дома на големия спорт следващите седмици

Зрителите на DIEMA EXTRA ще станат свидетели на приятелските мачове от подготвителните лагери на шампиона на България "Лудогорец" и ЦСКА в директни предавания. "Лудогорец" се готви за предстоящите битки с ФК Копенхаген в 1/16-финалната фаза на Лига Европа и за пролетния полусезон в Анталия, Турция. Каналите на DIEMA EXTRADIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, ще покажат директно шест от контролите на "Орлите".  

Първият тест е срещу словашкия шампион Тренчин на 27 януари от 16.30 ч. Два дни по-късно със същия начален час е проверката срещу украинския Зоря Луганск. Отново от 16.30 ч. на 1 февруари "Лудогорец" ще се изправи срещу полския Тремалика, а на 4 февруари контролата ще бъде срещу чехшия Злин с начален час 16.00. Последните две проверки за разградчани са на 7 февруари срещу беларуския първенец БАТЕ Борисов от 16.30 ч. и на 8 февруари срещу словенския Марибор – от 16.00 ч. 

Подготвителният лагер на ЦСКА е в Испания, а първата контрола на "Армейците", която ще бъде излъчена в пряко предаване, ще се играе близо до Малага – срещу руския Локомотив Москва. Мачът е на 22 януари и ще започне в 17.00 ч. българско време. Два дни по-късно от 13.00 ч. е проверката срещу китайския Чонгкинг Лифан, а отново със същия начален час е сблъсъкът с Рубин Казан на 26 януари. На 30 януари опонент ще бъде украинският гранд Динамо Киев, а двубоят ще започне отново от 13.00 ч. На 3 февруари е последната приятелска среща на "Червените" на испанска земя – от 17.00 ч. срещу датския Сьондерийске. 

Същевременно продължават горещите дербита от Английската висша лига, които каналите на DIEMA EXTRA – DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, ще предлагат на своите зрители в следващите три години. След зрелището Манчестър Юнайтед – Ливърпул миналата неделя, сега идва ред на сблъсъка Манчестър Сити – Тотнъм Хотспър. Двубоят е в събота, 21 януари, от 19.30 ч. по DIEMA SPORT 2. Веднага след уикенда, посветен на четвъртия кръг за Купата на Футболната асоциация, идва ред на нова битка – Ливърпул срещу Челси. Този двубой ще се играе в последния ден на януари от 22.00 ч. и ще бъде излъчен директно по DIEMA SPORT 2. Коронният двубой на 24-я кръг ще е лондонското дерби Челси – Арсенал в събота, 4 февруари, по DIEMA SPORT 2. Вълнуващата поредица носи още един титаничен двубой – Ливърпул ще приеме Тотнъм Хотспър в събота, 11 февруари, от 19.30 ч. по DIEMA SPORT 2.

Феновете на качествения футбол могат да гледат мачовете директно и онлайн на GongPlay.

Всички актуални новини за подготовката на отборите и развоя на срещите ще бъдат отразени и в спортния сайт Gong.bg.