Припомнете си епизода в събота от 17.00 ч. по NOVA

В епизода на "Кошмари в кухнята" тази събота по NOVA шеф Манчев отново ще вложи цялото си сърце, желание и опит, за да помогне на варненския ресторант "Мистрал". От успеха на заведението зависи съдбата на една самотна майка и болното й момченце. 

Историята започва преди година и половина, когато Веселка решава да наеме ресторант "Мистрал". Собствениците заминават за чужбина и продават двустаен апартамент над заведението, а самия ресторант дават под наем. Веселка, която до тогава работи като готвач там, тегли кредит и наема "Мистрал", без да има управленски опит. След огромния финансов риск жената разбира, че започва всеки месец с минус 4 000 лева. 

Бившата готвачка, сега управител, е самотна майка, която търси вариант да живее там, където работи. Десетгодишното й момченце има мускулно заболяване и трудно се движи, затова е и на индивидуално обучение. В тази борба за оцеляване самоотвержено помага 21-годишната сестра Памела. Освен че работи като сервитьор в ресторанта до обяд, момичето води малкия всеки следобед до център за рехабилитация, помага му за упражненията, приготвя го за лягане. 

Тежката семейна картина се допълва от факта, че единствената възможност за оцеляване – ресторант "Мистрал" затъва. Това, което задържа заведението на повърхността, са  хората, които идват на обяд, защото харесват гозбите на Веселка. Храната от свободната консумация обаче се приготвя от готвачка, която се съобразява с остарели и съмнителни практики, останали от предишните собственици.  

Припомнете си епизода на "Кошмари в кухнята" в събота от 17.00 ч. по NOVA.