Гледайте филмите "Маската на Зоро" от 20.00 ч. и "Вертикална граница" от 22.45 ч. по NOVA

Неделната кино вечер ще открие звездната тройка Антъни Хопкинс, Катрин Зита-Джоунс и Антонио Бандерас, които се впускат в приключения в "Маската на Зоро" от 20.00 ч. по NOVA. Приключенският филм, номиниран за три награди "Оскар", ще пренесе зрителите в Калифорния в началото на 19 век. Маскираният майстор на рапирата Зоро е защитник на народа срещу тиранията на испанското владичество в лицето на безмилостния губернатор Монтеро. 

В навечерието на освобождението на Калифорния Монтеро разкрива тайната самоличност на Зоро – дон Диего де ла Вега. Той напада бунтовника в дома му, взима го в плен, убива съпругата му и отвлича дъщеря му, която представя за свое дете. 20 години по-късно Монтеро се връща в Калифорния с намерението да наложи пълната си власт. След като научава за завръщането му, дон Диего бяга от дългогодишното пленничество и планира отмъщение. 

Неделната кино вечер продължава с трилъра "Вертикална граница" от 22.45 ч. по NOVA. Лентата разказва за младия алпинист Питър Гарет, който предприема изкачване на К2 – втория по височина връх в света.

Изправяйки се срещу собствените си физически ограничения и мощта на природата, Питър рискува живота си, за да спаси сестра си Ана. Преди години двамата са преживели ужасяваща злополука, при която Питър прерязва осигурителното въже на баща си, за да не загинат той и сестра му. Афектът от миналото е изпитание за спасителната мисия сега, когато всяка секунда е от значение за живота на сестра му.

Не пропускайте филмите тази вечер – "Маската на Зоро" от 20.00 ч. и "Вертикална граница" от 22.45 ч. по NOVA.