Сделката е поредна стъпка в стратегията на компанията за дигитална трансформация и въвеждането на иновации на пазара

Най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания в България Нова Броудкастинг Груп  придобива 20% от eBag.bg – технологична компания за онлайн пазаруване на хранителни стоки и продукти за дома и офиса. Това е поредната сделка, след като групата придоби участия в дружествата, контролиращи уебсайтовете Grabo.bg, Trendo.bg, Opoznai.bg и Broshura.bg. Новата инвестиция е логично следствие от успешните резултати на Нова Броудкастинг Груп на българския пазар и поредна стъпка в стратегията на компанията за инвестиция в дигитална трансформация.  Чрез партньорството с eBag.bg групата доказва подкрепата си на качествени дигитални продукти и иновативни бизнес модели за българския пазар.

Онлайн  магазинът eBag.bg, създаден от предприемача Иван Александров преди две години,  днес е най-голямата технологична компания за онлайн пазаруване на хранителни стоки и продукти за дома и офиса на територията на столицата. Уебсайтът предлага над 15 хиляди продукта, разпределени в  различни категории, а амбициите на създателя му в бъдеще са платформата да увеличи и разшири още повече асортимента си, както и да се разрасне извън територията на София и България.

“Нова Броудкастинг Груп продължава да обогатява и развива палитрата от уебсайтове и платформи в дигиталното си портфолио, като чрез сделката с eBag.bg насочваме вниманието на бизнеса и потребителите към нова за пазара услуга – онлайн пазаруването на хранителни стоки. Развиваме се добре и това ни позволява непрекъснато да инвестираме в мотивираните и успешни млади български предприемачи, защото вярваме в техния потенциал”, казва Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

“Убедени сме, че eBag.bg ще бъде сред най-предпочитаните начини за пазаруване в съвсем близко бъдеще. В лицето на Нова Броудкастинг Груп имаме стабилен партньор, чийто професионализъм и богат опит  ще ни подкрепи в развитието на тази нова ниша –  пазарът на онлайн продажбите и дистрибуцията на хранителни продукти в България“, споделя основателят и управител на eBag.bg Иван Александров.

В началото на 2016 година Нова Броудкастинг Груп, чрез Нетинфо, придоби 51% от Grabo.bg – най-големият уебсайт за групово пазаруване в страната и 51% от Trendo.bg, водещ онлайн магазин с подбрани маркови стоки. Като част от сделката Нетинфо придоби и мажоритарния дял в Opoznai.bg – най-големият каталог за туристически локации в България, част от Grabo.bg. От юни 2016 компанията притежава и 20% от уебсайта Broshura.bg.