Компанията собственик на "Нова Броудкастинг Груп" е сред 12-те най-устойчиви медийни и развлекателни компании в света

Компанията собственик на Нова Броудкастинг Груп – Modern Times Group (MTG) е една от 12-те медийни и развлекателни компании в света, включени в Годишника за устойчивост за 2017 година. От 2004 г. насам той посочва най-устойчивите компании в света във всяка индустрия, като ги класира по точки в годишната Оценка на корпоративната устойчивост (CSA) на RobecoSAM.

Мауро Силва, Директор “Корпоративна отговорност” на MTG обяснява защо високата оценка на устойчивостта е важна в съвременния бизнес: “Все повече инвеститори настояват за измерване и управление на екологичното и социално въздействие на компаниите, в които влагат капитала си. Затова са нужни количествени данни за устойчивостта, които са съпоставими и дават реална финансова и бизнес информация. Годишникът за устойчивост осигурява не само това, но и показва най-новите, съвременни тенденции, предизвикателства и възможности за постигане на корпоративна устойчивост.”     

В разнообразната и силно конкурентна медийна и развлекателна индустрия, където протичат мощни процеси в посока дигитализация и електронно предоставяне на съдържанието, MTG е призната за компания, която не само прегръща тази промяна, но и използва нови технологии, иновативна мисъл и специално разработено съдържание, за да завладява нови пазари и да създава нови бизнес възможности. Компанията е отличена още и за инвестициите в издигането в кариерата и задържането на талантливи, креативни, разнообразни и мотивирани служители, които създават уникално и ценно съдържание и услуги, както и за стратегията за повишаване на информираността, свързаността, грамотността и изразяването на културната идентичност чрез съдържанието, което създава.

Като част от Modern Times Group, Нова Броудкастинг Груп не само следва описаните световни процеси, но и през последните години успява да се наложи като най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания в България. Освен голямо разнообразие от телевизионни канали, чрез Нетинфо, която е част от медийната група, тя предлага на клиентите си и  уебсайтове и мултимедийни платформи, чрез които достига до над 80% от българските интернет потребители.

На 25 януари бе официално обявено, че Нова Броудкастинг Груп придобива 20% от eBag.bg – технологична компания за онлайн пазаруване на хранителни стоки и продукти за дома и офиса. 

Новата инвестиция е логично следствие от успешните резултати на Нова Броудкастинг Груп на българския пазар и поредна стъпка в стратегията на компанията за инвестиция в дигитална трансформация.

Чрез партньорството с eBag.bg групата доказва подкрепата си на качествени дигитални продукти и иновативни бизнес модели за българския пазар.

В началото на 2016 година Нова Броудкастинг Груп, чрез Нетинфо, придоби 51% от Grabo.bg – най-големият уебсайт за групово пазаруване в страната и 51% от Trendo.bg, водещ онлайн магазин с подбрани маркови стоки. Като част от сделката Нетинфо придоби и мажоритарния дял в Opoznai.bg – най-големият каталог за туристически локации в България, част от Grabo.bg. От юни 2016 компанията притежава и 20% от уебсайта Broshura.bg. 

Оценката на корпоративната устойчивост (CSA), изготвяна от RobecoSAM

Оценката на корпоративната устойчивост (CSA), изготвяна от RobecoSAM, е годишна оценка на практиките за устойчивост на компаниите. Всяка година биват интервюирани над 3400 публични компании по целия свят, на които се задават между 80 и 120 специфични за индустрията им въпроса, свързани с икономическите, екологични и социални фактори, свързани с успеха на бизнеса.

Modern Times Group (MTG)

Нова Броудкастинг Груп е водеща медийна група в България, част от международната компания и един от лидерите в дистрибуцията на развлекателни програми Modern Times Group (MTG). Дейността на MTG се простира на шест континента и включва ефирна и платена телевизия, радиоизлъчване и продуциране на съдържание. MTG e водещата международна медийна компания с най-голямо географско присъствие в Европа - 6 континента, 240 територии, 125 милиона рийч.

Нова Броудкастинг Груп 

Семейството на Нова Броудкастинг Груп включва и най-голямата издателска медийна група AtticaEVA, която предлага на читателите едни от най-популярните лайфстайл и бизнес списания – Forbes, Esquire, EVA, Grazia, OK, JOY и Playboy.

Разнообразието от комуникационни канали се допълва от радио NOVA NEWS, където като водещ партньор NOVA предоставя новинарско и публицистично съдържание.

"Лента" е кино дистрибуторската компания, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България.