Петя Буюклиева донесе на Михаела Маринова първа победа за петия сезон на шоуто

Коцето Калки и футболната звезда от "Берое" – Ваня Джаферович, допълниха звездната осморка по време на големия старт на "Като две капки вода" по NOVA. Грандиозно шоу, неочаквани преобразявания и разкриването на последните двама участници белязаха първия лайв на пети сезон. 

Още снимки от грандиозния старт вижте в галерията ТУК

Петият сезон на уникалното шоу за преобразявания започна с тържествено предаване на "олимпийския огън" между артистичните участници в предишните сезони и настоящите звезди. Водещите на предаването Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека представиха за първи път новото жури с членове Йорданка Христова, Виктор Калев и Димитър Ковачев - Фънки. Специални гости на големия старт бяха изпълнителите Петя Буюклиева, Кристина Димитрова и Велизар Соколов-Заки, които подкрепиха артистите по време на сценичните предизвикателства. 

Нощта на преобразяванията беше открита от новия член на журито Виктор Калев, който се превъплъти едновременно в Орлин Горанов и Кристина Димитрова, изпълнявайки техния хит "Детски спомен". Броени минути преди старта продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян обяви в ефира на NOVА, че този сезон ще е част от журито. Оказа се, че както на церемонията за връчването на "Оскарите" е станала грешка и реалният участник в журито е Фънки.

Първа от звездите в превъплъщенията се впусна ДесиСлава, на която бутона отреди да да влезе в обувките на Джоуи Темпест, вокалът на Europe и да изпълни песента "Final cut down".

Поп фолк дивата не скри своята радост от присъствието на нейния приятел Фънки в журито. От него тя пък получи една от най-горещите похвали за своето изпълнение.

Разкрит беше и първият неизвестен участник в пети сезон на "Като две капки вода". Това е певецът и медик Костадин Георгиев – Коцето Калки, който ще допълва пети сезон на шоуто с артистизъм и подобаващо чувство за хумор. Изпълнителят, който успява да съчетае успешно стоматологията и музиката, решава да се впусне и в предизвикателствата на преобразяването.

Щафетата в превъплъщенията беше поета от актрисата София Джамджиева, която спечели сърцата на зрителите в друго шоу на NOVA - "Пееш или лъжеш".  Тя доказа своя актьорски и певески талант, влизайки в образа на Катрин Зита Джоунс, за да изпълни песента "All that jazz" от мюзикъла "Чикаго".

"Ако някой в България трябва да вземе Оскар, това е София!“, беше емоционалният коментар на Виктор Калев за превъплъщението на актрисата София Джамджиева в носителката на престижната статуетка.

Първият спортист в историята на  "Като две капки вода" e футболистът Ваня Джаферович, който ще направи пресечната точка между бързи реакции, маневри на сцената и артистични превъплъщения. 

След участието си в популярни телевизионни формати Джаферович ще се изправи пред предизвикателствата на образите на световноизвестни изпълнители. Първото му предизвикателство беше песента "Бягство" на дует "Авеню", а той трябваше да влезе в образа на Заки.

Известният спортист излезе на сцената с автентичен тандем с Боби Иванчев. "След това изпълнение напускам Авеню!“, заяви Велизар Соколов-Заки, впечатлен от имитацията на "Бягство“ и новосъздадения дует.

Люси Дяковска вдигна още повече летвата пред останалите участници с изпълнението си на "Bad" на краля на поп музиката Майкъл Джексън.

"Миналата година участвах като гост в "Като две капки вода"  и това е моето преимущество", заяви певицата, която е готова да излезе от комфортната си зона и да тества своите граници като артист.

Бутонът на късмета отреди на актьора Башар Рахал да влезе в ролята на Фил Колинс и да изпълни хита му "I can't dance", заедно с него по стъпките на певеца се впуснаха и водещите Зуека и Рачков

"Не само изпълненията, но и актьорските неща са трудни за един професионален актьор. Цял живот се опитвам да бъда автентичен, а сега в "Като две капки вода“, трябва да се науча да имитирам“, сподели с усмивка Башар, който се надява да завърши предаването в неговия "ТОП 8, пък и макар на осмо място".  

Музикалната звезда и финалистка от X Factor Михаела Маринова доказа, че освен певчески талант, притежава и завидно актьорско майсторство. Нейното изпълнение на хита "Жена на всички времена" на Петя Буюклиева предизвика фурор сред публиката и похвалите на Йорданка Христова.

"Имитирала съм любими мои изпълнителки, но тук не знам какво ме очаква", сподели Михаела, която е готова да направи "овчарски скок в имитациите", след като направи "Стъпка напред" в българската музика. Младата изпълнителка не скри радостта си, че има възможност да работи с екипа, с който е работила и в X Factor.

Последен на сцената излезе най-имитирания български изпълнител - Миро, който прие хвърлената ръавица да влезе в образа на Елтон Джон и изпълни песента му "I'm still standing".

"Всеки артист започва имитативно, имитирайки своя идол, но не искам да ми пада изпънител, който не харесвам", разкри певецът, който сподели, че много се радва да е на сцената на "Като две капки вода", защото това е едно от най-позитивните предавания в българския ефир.

."Откритията на сезона ще бъдат София и Михаела!“, заяви Мирo по време на гласуването. 

Михаела Маринова предизвика истински фурор със своето изпълнение и със спечелените гласове стана победител в първия лайв от пети сезон на "Като две капки вода".

Какви ще бъдат новите преобразявания на участниците, гледайте във втория лайв на “Като две капки вода“ в понеделник от 20.00 ч. по NOVA.

Феновете могат да си припомнят най-добрите моменти от най-обичаното шоу за звездни преобразявания "Като две капки вода" във Vbox7.com канала, както и на официалната Facebook страница на предаването.