Лицата, които стоят зад успеха на спортния сайт, споделят своите лични истории в специално видео

Един от най-пoпулярните спортни сайтове у нас – Gong.bg, част от портфолиото на Нетинфо и Нова Броудкастинг Груп, отбелязва своя 10-и рожден ден. По този повод част от спортните журналисти, които стоят зад успеха на Gong.bg от създаването му до днес, споделят своите истории в специално видео – за спорта, за личните и професионални победи, пречупени през призмата на успехите в професионалния спорт. Зад посланието във видеото към спортните фенове "Всяка победа си струва" застават главният редактор на сайта Ники Александров, журналистите Светослав Табаков, Емил Евтимов, Мария Мицова и Иво Стефанов. 

Историята на Gong.bg започва със създаването на спортно шоу Гонг по Дарик радио през 1993 година, което все още продължава да се излъчва в радио ефира. Негов създател е Томислав Русев, който заедно с Ники Александров поставя началото и на уебсайта Gong.bg през 2007 година. През годините те продължават да са сред най-емблематичните лица на Gong. 

"За 10 години сайтът, който е част от най-голямата дигитална медийна и технологична компания у нас – Нетинфо, успя да се наложи като една от най-авторитетните и предпочитани спортни медии у нас, благодарение на професионалния си авторски екип. Това за нас е стимул да постигаме още победи", разказва Ники Александров.

Първата статия, която е публикувана в Gong.bg, е посветена на мачовете в английската Висша лига и отразява двубоите Манчестър Юнайтед – Уотфорд, Челси – Блекбърн и Болтън – Чарлтън. Днес сайтът вече може да се похвали с над 500 хиляди статии. През годините Gong.bg успя да развие и собствен форум, който продължава да е един от най-посещаваните онлайн форуми на спортна тематика в България. В сайта и мобилното приложение на Gong.bg потребителите могат да следят и всички футболни резултати от България и Европа в реално време.  

Екипът на Gong.bg е приготвил и поредица от интересни материали, както и специални спортни класации, посветени на десетия рожден ден на сайта. През цялата 2017 година потребителите ще могат да проследят най-големите български и световни спортни победи през последните 10 години, специални интервюта с най-големите ни спортни звезди и други.