Гледайте състезанието за Голямата награда на Бахрейн в неделя от 18.00 ч.

Любителите на високите скорости имат възможност да проследят старта във Формула 1 за Гран При на Бахрейн тази неделя от 18.00 ч. на живо по DIEMA SPORT2 и в онлайн платформата GONG PLAY.

Битката между Мерцедес и Ферари продължава, а скоро ще стане ясно дали в нея ще се намеси и Ред Бул. Финландският пилот на Мерцедес Валтери Ботас спечели първи полпозишън в кариерата си и ще стартира първи в Състезанието за Голямата награда на Бахрейн във Формула 1. Ботас завъртя най-бърза обиколка с време 1:28.769 в последната част от квалификация, съобщава сайтът Gong.bg.

Люис Хамилтън, който спечели Гран При на Китай миналата седмица, не успя да подобри времето му и ще тръгне втори в неделното състезание. Хамилтън записа време 1:28.792 с 0.023 секунди по-бавно от Валтери Ботас. От втора редица като трети и четвърти ще стартират Себастиан Фетел и Даниел Рикардо, следвани от Кими Райконен и Макс Ферстапен.

Гран При в Бахрейн е третата надпревара за сезона във Формула 1. Mожетe да гледате всичко от уикенда на живо по DIEMA SPORT2 и в онлайн платформата GONG PLAY.