Не пропускайте новия епизод на предаването тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от “Без багаж“ ще докажат правотата на старата поговорка, че всяко зло е за добро. В епизода на туристическото предаване тази неделя по DIEMA екипът трябва да лети от столицата на Камбоджа до Сием Рийп, където са планирали да снимат храмовете на Ангкор. Оказва се, обаче, че полетът им е отменен.

Следва бърза организация на транспорт и екипът тръгва из прашните провинциални пътища на Камбоджа. Попадат на лотусови плантаци, а сезонът на красивите розови цветя е в разгара си. Местните газят до кръста във водните полета и събират реколтата.

Лотусът се смята за свещено и божествено цвете в много религии, най-вече индуизма, будизма и бахайската вяра. Той представлява чистота, мир, просветление, прераждане, красота и плодородие. 

В Камбоджа днес има над 14 000 села. Най-голямата от етнически групи в Камбоджа са Кхмерите, наричани - Червените.  Те представляват приблизително 90% от общото население в страната и обитават предимно низината на Меконг и централните равнини. Останалите етнически малцинства се смятат за туземните жители на тази земя. Те обитават отдалечени планински провинции.

Едно от любимите приключения на пътешествениците от “Без багаж“ е да спират в произволно изпречили им се селища. Животът на камбоджанските селяни е силно зависим от природните капризи. Те се прехранват основно от отглеждане на ориз. Къщите стърчат на високи кокили.

Ще бъдат ли гостоприемни селяните към ненадейно появилите се пътешественици с камери? Не пропускайте новия епизод на “Без багаж“ тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.