Гледайте състезанието в Каталуня тази неделя от 15.00 ч.

Любителите на високите скорости имат възможност да проследят старта във Формула 1 за Гран При на Испания тази неделя от 15.00 ч. на живо по DIEMA SPORT2 и в онлайн платформата GONG PLAY.

Битката между Мерцедес и Ферари продължава. Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън ще стартира от първа позиция в Гран При на Испания. Британецът даде време 1:19.149 минути и надделя над Себастиан Фетел с Ферари - 1:19.200 минути. Пилотът на италианския отбор сбърка в последните два завоя и не успя да изпревари Хамилтън, който спечели 64-ти полпозишън, съобщава сайтът Gong.bg. Люис Хамилтън ще се бори със всички сили, за да докаже, че случилото се на състезанието в Сочи е било изключение.

От втора стартова редица ще застанат и стартират Ботас и Райконен. Ферстапен и Рикардо с Ред Бул са пети и шести. Десетката се нарежда със Алонсо (7-ми), Перес е 8-ми, а десетката се затвори от Маса и Окон. Фернандо Алонсо успя да влезе в последната част на квалификацията, финиширайки на 10-ата позиция, което си е голям успех, след проблемите в петъчния ден.

Гран При на Испания според експертите поставя началото на истинската надпревара за сезона във Формула 1. Mожетe да гледате всичко от уикенда на живо по DIEMA SPORT2 и в онлайн платформата GONG PLAY.