Ашод Дерандонян, създател на фондация “Заслушай се” – победител в ПРОМЯНАТА 2015/2016 е един от номинираните за Герой на децата

Създателят на фондация "Заслушай се" Ашод Дерандонян е нoминиран за “Герой на децата”, категория от годишните награди на Национална мрежа на децата “Златна ябълка”. Фондация “Заслушай се” е победител в изданието за 2015/2016 г. на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА, реализираща се в партньорство с фондация Reach for Change.  Наградите “Златна ябълка” ще бъдат връчени за седма поредна година за принос към благосъстоянието на децата.

Онлайн гласуването за избор на “Героя“ е в разгара си и всеки може да се включи, като подкрепи 1 от 11-те номинирани до 24 май на www.1june.nmd.bg. Всеки от тях се бори за най-авторитетното признание за ангажираност с живота и благосъстоянието на децата у нас. Изборът наистина ще бъде труден и оспорван, тъй като всеки един от номинираните заслужава обществено признание.

“Ашод Дерандонян е една от най-вдъхновяващите и позитивни личности, които познавам. За приятелите си той е просто Ашо. Винаги с гордост заявява, че е глух. Губи слуха си на двегодишна възраст, но е успешно интегриран, благодарение на енергията, вярата и усилията, които неговите родители и рехабилитатори полагат през годините. Завършва Математическата гимназия в Хасково с отличие, а след това и Американския университет в България – той е първият и засега единственият човек с увреден слух, учил в това престижно учебно заведение” – е част от вдъхновяващия текст за номинацията му.

Кой е Героят на децата?

Това е личност, повлияла положително върху живота на децата в областите на здравеопазването, образованието, възпитанието и правосъдието. Човек, чиито идеи, инициативи и работа са променили мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие. Наградата на Национална мрежа за децата цели да привлече заслужено обществено внимание към обикновени личности, които проявяват гражданска активност в тези области.

Ежегодните награди на Национална мрежа за децата “Златна ябълка“ ще се проведат в навечерието на Деня на детето – на 31 май в София. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес