Подрик Пейн и Обара Санд ще се срещнат с българските фенове на 9 и 10 септември

Най-лоялният и смел оръженосец в историята на сериалите Подрик Пейн и най-голямата и кръвожадна дъщеря на Оберин Мартел от сериала Game of Thrones ще се срещнат на сцената на Aniventure Comic Con в София през септември по покана на HBO Bulgaria.

Aniventure Comic Con ще се проведе на 9 и 10 септември в Inter Expo Center в София и ще срещне феновете с актьори от любими сериали, автори на комикси и косплей звезди от цял свят. Други обявени имена са Том Влашиха и Майкъл Маларки от "Дневниците на вампира".

Подрик Пейн (в ролята Даниел Портман) е един от малкото герои, оцелели от началото на сериала и е преживял почти всички знакови моменти в Game of Thrones от първо лице. Какво е видял, какво е чул и какво мисли за своя герой ще ни разкаже лично актьорът Даниел Портман от главната сцена на Aniventure Comic Con в специалния Game of Thrones панел. В него ще участват още актьорът Том Влашиха и Кейша Касъл-Хюз, която играе в сериала Обара Санд. Кейша е единствената актриса, участваща в сериала, която е номинирана за Оскар в категория главна женска роля за филма "Whale Rider" през 2013 година. Преди да влезе в дрехите на Обара Санд тя участва и в "Междузвездни войни: Епизод III - Отмъщението на ситите".

"Бях чела всички книги още преди Game of Thrones да тръгне по HBO. В момента, в който видях Педро на екран (Оберин Мартел), си спомних от романите за дъщерите му войни и бях твърдо решена да взема една от ролите, като негова дъщеря. Най-голямата ирония е, че получих одобрителното обаждане от лондонския офис точно в деня, в който беше излъчен епизодът The Mountain and The Viper. Така и не се запознах лично с екранния си баща, но се надявам да го срещна на някое от предстоящите Comic Con събития", разказва Кейша.

По време на събитието феновете ще имат достъп и до най-голямата зона за настолни игри, правена в България. В нея Ozone.bg и Aniventure Comic Con ще организират най-големия турнир за годината по Magic: The Gathering, както и големи състезания по Yu-Gi-Oh! и Game of Thrones LCG. Най-големите български издателства ще представят новите си локализирани игри, а за тест на място ще могат да се намерят и всички произведени в България настолни игри. Няма как да пропуснем и Dixit – най-успешната игра в световен мащаб, която ще получи уникални карти, рисувани от български художници. В тази зона за първи път ще се проведе и мащабен отборен турнир по скоростно редене на пъзели, по модели неиздавани до момента в България.

Гостите на фестивала ще могат да се срещнат и с някои от най-интересните лица на продуцентите от 7Talents, които вече са добре познати на потребителите в сайта за видео забавление Vbox7.com.

Meet & Greet билетите за лична среща с Подрик Пейн и Обара Санд тръгват в продажба на 17-и май и са с цена 60 лева, в която влиза и достъп до двата дни на фестивала, както и всички панели.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена от 30 лева. Повече информация може да намерите ТУК.