В рамките на уикенда паркът ще се превърне в най-голямата спортна арена в столицата

Едно от най-големите спортни събития тази година – "София Спортува" ще превърне Борисовата градина в най-голямата градска спортна локация. Събитието ще се проведе на 3 и 4 юни, а всеки посетител ще има възможност да се включи безплатно в избран от него спорт, групова или индивидуална тренировка. За първи път в столицата ще се проведат различни спортни дисциплини и групови занимания от такъв мащаб на открито.

"София Спортува" 2017 е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община и под патронажа на Министерството на младежта и спорта. Събитието е обвързано със своя благотворителна инициатива, насочена към активния живот на децата. Целта е да бъдат закупени и поставени специални фитнес уреди, пригодени за деца в неравностойно физическо положение, които ще бъдат поставени в Борисовата градина. 

В двата дни на събитието посетителите ще могат да се насладят на много спорт, музика и игри, а в инициативата ще се включат и много популярни лица. В специално изградени информационни звена, на разположение на посетителите, ще бъдат професионалисти от всички аспекти на здравословния начин на живот – спортисти, треньори, диетолози и други. "София Спортува" 2017 отправя специална покана и към най-малките посетители, заедно със своите домашни любимци.

Повече информация  за участниците и графикът за провеждане на отделните спортни занимания може да получите на страницата на събитието.