Водещата на предаването "На кафе" в искрено интервю за сп. MODA

Гала се е утвърдила през годините като едно от най-обичаните и разпознаваеми телевизионни лица, а кариерата й на малкия екран започва в предаването "Невада". След него тя става водеща на различни успешни формати като предаването "Имаш поща" и риалити шоуто "Пълна промяна." Гала е завършила педагогика и детска психология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" и е горда майка на дъщеря си Мари. 

Гала, Вие сте едно от емблематичните имена в българския ефир, обичана и позната като водеща на предаването "На кафе". Как успяхте да се задържите толкова дълго време на върха? 

Не знам дали съм на върха, но наистина предаването го има от много време. Факт е, че много го обичам! Минала съм и през други предавания, но винаги съм искала да правя точно това, правя го с желание и това е моето нещо. 

Какво ви прави най-щастлива? 

Нещата, които сигурно всеки човек правят най-щастлив: да се чувствам обичана от хората, които са ми важни. От хората, които са около мен – любимия мъж, дъщеря ми, майка ми, приятелите ми, колегите ми и разбира се, и удовлетворението от работата ме прави щастлива. Четох наскоро, че истинското удовлетворение на хората – и при мъжете, и при жените, идва много повече от това да са успели в работата, отколкото в личния живот. Изненадах се, защото си мислех, че за жените е много по-важно в личния живот да имаме комфорт и да се чувстваме добре, но за съвременния човек работата била водеща. Ако трябва да степенувам, за мен най-важното е да се чувствам обичана от хората, на които държа, и след това от работата. 

Кое е най-голямото Ви удовлетворение от работата?

Това, че в „На кафе“ подкрепяме каузи, с които успяваме да помогнем на много хора. Това го казвам съвсем отговорно, защото наистина много от нашите каузи успяват да постигнат целта, която сме си поставили. Разбира се, резултатите и рейтингите също са важни, както и колегите ми да са доволни от постигнатото, въпреки трудностите и умората. Миналата година помогнахме на 3 двойки с тежки репродуктивни проблеми и при мъжете, и при жените, и те вече си имат бебета. Но каузата, зад която стоим от най-дълго време и подкрепяме най-много, е тази за аутизма – следим във времето всички новости, които помагат на децата с аутизъм, запознаваме зрителите с тях, каним изключителни специалисти от цял свят.

Цялото интервю на Гала може да прочетете в списание "MODA".