Малки и големи са в плен на тази въртяща се мания

Малките играчки спинър станаха много популярни сред децата. Те са сред предизвикващите най-голям интерес артикули на пазара тази пролет. Предимството е, че са евтини и могат да се намерят почти навсякъде.

САЩ, а от края на април и всички страни в Европа, са в плен на тази въртяща се мания.

СНИМКИ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

В училищата обаче възобнови дебатите за проблеми, свързани с концентрацията у децата. Някои учебни заведения в Щатите дори забраниха носенето на спинери, тъй като учениците не свалят поглед от тях и това пречи на обучението.

За тях се смята, че успокояват нервите. Помагат и на деца с аутизъм или на такива, които имат проблеми със съсредоточаването, помагайки им да се концентрират.

В мрежата се появиха и множество клипове на хора, които въртят спинерите на носа, челата си и правят различни трикове с тях. Това допринесе още повече за тяхната популярност. Търговците на играчки обаче очакват тази мода да отмине след лятото.

Инженерът Катрин Хетингер от Орландо, Флорида, казва, че е измислила играчка, която е подобна на спинъра, още в началото на 90-те години, но патентът й е изтекъл преди повече от 10 години, тъй като е спряла да плаща за него.  

„Никой не се е свързал с мен и никой не ми е изпратил чек. Но идеята вече не е патентована, така че не очаквам нищо”, казва Катрин.

Оказва се, че не само децата си играят със спинъри. Много възрастни също го правят, тъй като са стресирани. 

В социалните мрежи се появиха и много шеговити клипове с тази мания:

Автор: Десислава Димова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.