Прослушванията за пети сезон на музикалното шоу ще продължат в още четири града в страната

Тази сутрин започнаха кастингите за пети сезон на музикалното шоу №1 X Factor в София. Музикалният продуцент на предаването Дони даде ценни съвети на явяващите се на прослушванията в интервю за "Здравей, България". Той разказа какви са стъпките, през които трябва да преминат участниците на кастингите, както и какви са очакванията към тях.

"Първо, кандидатите трябва да бъдат пълнолетни. Ако не са, трябва да дойдат или с родител, или да бъдат придружени от настойник със заверено пълномощно. На второ място трябва да имат музикални заложби и да са подготвили две поп песни (българска и чужда). Търсим кандидат, който звучи и може да интерпретира по свой начин."

Останалата част от журито на предварителните кастинги ще бъде съставена от режисьора на предаването Кирил Киров, сценариста Влади Априлов и няколко музикални екипа.

"Тази година са се записали доста повече хора, в сравнение с последното издание на X Factor. Има участници от няколко континента – Сирия, Монголия, Филипините, Бразилия, Гърция, Беларус и Русия" - това сподели Дони за вече записалите се участници в музикалното шоу. 

Специалните гости на кастингите в София също няма да липсват – победителят от трети сезон Славин и откритието на X Factor – DARA ще вдъхват кураж на новите участници и ще раздават автографи на феновете си.

Снимки от първия кастинг на X Factor в София вижте ТУК. 

Не пропускайте шанса си да станете следващата голяма звезда на българската музикална сцена и се запишете на кастинг! В София той продължава още два дни и след това се пренася в следните градове:

12, 13, 14 юни – София, НДК, “Студио 5”

16, 17 юни – Пловдив, Гранд хотел “Пловдив”

19, 20 юни – Бургас, хотел “Аква”

22, 23 юни – Варна, Фестивален конгресен център

25 юни – Велико Търново, Гранд хотел “Янтра”

Тази есен очаквайте голямото завръщане на X Factor – форматът, който слага звездно начало за музикалния път на едни от най-известните изпълнители в момента в България. Актуални новини за шоуто ще откриете на уебсайта на формата, както и на Facebook страницата на предаването.