Издание твърди, че части от нея са заимствани от сайт, който помага на ученици

Американското интернет издание „Слейт” анализира лекцията на лауреата на Нобелова награда за литература Боб Дилън и стига до извод, че нейни части са „заимствани” от интернет портала „Спаркноутс”, който помага на ученици да си пишат домашните. 

По темата

От „Слейт” са забелязали, че в пасаж от лекцията, посветен на любимо произведение на Дилън – романа на Херман Мелвил „Моби Дик”, в 20 от 78 фрагмента има сходство с преразказа на книгата, публикуван в „Спаркноутс”. Изданието предлага и таблица, която помага за откриване на приликите между двата текста.

Авторът на материала в „Слейт” е потърсил коментар от преподаватели по английски език и литература, някои от които не видели нищо укоримо в съдържанието на лекцията на Дилън.

Хуан Мартинес от Северозападния университет обаче казал, че ако студент му предаде свой текст с такива откъси, той няма да го приеме.

„Слейт” посочва, че лекцията на Дилън е изпратена на Нобеловия комитет в последния момент, така че лауреатът да не загуби паричното изражение на наградата от 8 млн. шведски крони (920 000 долара), и предлага парите да бъдат поделени между Дилън и автора на резюмето на „Моби Дик” в „Спаркноутс”, уточняват ТАСС и БГНЕС. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.