Полезни съвети за вашата онлайн сигурност може да намерите на блога на АБВ Поща https://blog.abv.bg/

Екипът на АБВ Поща отговаря на въпроса: "Какво е фишинг?" и дава полезни съвети за това как да се предпазим от фишинг атаки в интернет. Това се случва в най-новото видео от поредицата "АБВ Съвети", което очаква онлайн потребителите в блога на АБВ.

Фишинг атаките са вид спам съобщения, които подтикват потребителите да предоставят лична информация. За какво трябва да внимаваме? Специалистите на АБВ съветват в никакъв случай да не въвеждаме личните си данни, ако не сме сигурни в източника, който ги изисква, а също така винаги да преценяваме внимателно какви линкове отваряме онлайн. Какви други методи могат да използват потребителите, за да се предпазят от фишинг атаки, разберете в блога на АБВ.

АБВ Поща отговаря на най-актуалните потребителски въпроси, свързани със сигурността в онлайн пространството и използването на електронната поща чрез специалната си поредица от видеа - "АБВ Съвети". Първата тема, която вече беше представена е "Какво е Спам?". Този и още полезни съвети за онлайн безопасност може да откриете в блога на АБВ