Последния безценен съвет феноменалният нападател споделя в ексклузивно видео

При изключително голям интерес легендарният Христо Стоичков представи новата си книга “Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8“. Събитието, организирано от Национална лотария, издателство “Книгомания“ и Фондация “София – Европейска столица на спорта“ се състоя пред  Националния дворец на културата. Гениалният голмайстор показа нагледно част от златните правила от богатата си кариера и раздаде много автографи.

Специални гости на премиерата бяха Димитър Пенев, Борислав Кьосев и Георги Миланов, както и бъдещето на българския футбол - децата от школите на ЦСКА и Етрополе. Стотици почитатели дойдоха, за да се докоснат до легендата на българския футбол и да получат автографи върху книгата, побрала целия му опит. Стоичков показа на практика как се вкарват голове и поигра с младите футболисти на специално изграден терен. В играта се включи и футболистът Георги Миланов.

“За младото поколение е важно да знае малко повече история - откъде сме минали, какво сме направили, защо сме играли толкова много години. Мисля, че тези 88 съвета ще им бъдат от полза. Имах възможност да ги изпитам за по-важните тънкости във футбола. Децата се справиха отлично. Да се надяваме, че един ден българин ще е пак на най-високото стъпало в световния футбол“, заяви Стоичков.

Правило номер 59 от книгата с безценни съвети гласи “футболът не може без страст“. Тази максима, която Стоичков спазва през цялата си кариера, предаде и на децата, тръгнали по неговите стъпки.

Последния от безценните си съвети феноменалният нападател споделя в ексклузивно видео, което може да бъде гледано чрез QR кода на последната корица. Kнигата, която е готова да роди много шампиони, е издадена от издателство “Книгомания“ със съдействието на Национална лотария. Тя е в продажба на символичната цена от 8,88 лева.