Събитието ще се състои на 17 юни в Благоевград със свободен вход за посетители

“Фестивалът “Франкофоли” се нарежда сред 100-те най-добри проекта, популяризиращи френскоезичната култура в света. Това е класация на френската държава под патронажа на френския президент. Ние сме в класацията на външния министър на Франция, а това е доста имиджово за България, тъй като това е единственото събитие от целите Балкани.България заслужава да има такова събитие, което да я представя на международно ниво” Това разказа заместник-кметът по културата на община Благоевград Христина Шопова в “На кафе”.

Тази година фестивалът, организиран от община Благоевград, отново ще събере цяла плеяда звезди. Освен електорсуинг изпълнителят Паров Стелар, сред хедлайнерите на музикалното събитие е и певицата Имани.

“Имани обеща страхотно шоу на своите фенове в специално интервю за NOVA. Тя пристига със 17 музиканти. Певицата ще представи както новия си албум, така и стари обичани композиции”, разкри Христина Шопова.

Очаква  се събитието да бъде посетено от над 30 000 души от България и съседните страни. Входът е напълно безплатен, а поради големия интерес тази година концертите ще се проведат на ново място в близост до бившите казарми, защото площад “Георги Измирлиев” не може да побере всички гости.

Ден преди "Франкофоли" ще бъдат раздадени и годишните музикални награди на "БГ Радио".

Събитието се организира с медийната подкрепа на NOVA.

Какви са изискванията на звездите на “Франкофоли” за тяхното меню в България, гледайте във видеото от “На кафе”.

Не пропускайте най-големият фестивал за франкофонска музика на Балканите на 17 юни в Благоевград.